onsdag den 15. oktober 2014

Glæd dig til vores nye bog!

Sæt spor til den mundtlige prøve

- det er titlen på den bog som Birthe Christensen og jeg udgiver på Dansklærerforeningens Forlag om 14 dage.

Som titlen antyder handler det om spor. At følge et overskueligt spor, at sætte sig spor og at arbejde med spor. I bogen som er rettet mod elever i udskolingen, spiller sporene en vigtig rolle - både dem man følger og dem man sætter.
Vi glæder os til at få den i spil i undervisningen, og vi glæder os til at få respons på den.

Erfaringer viser at prøveform B og den mundtlige prøve i 10. klasse bliver håndteret meget forskelligt rundt i landet. Det bekymrer mig. Dels at eleverne får forskellig behandling og stilles forskellige krav, og dels at lærere er usikre på hvordan de griber arbejdet med prøven an.
Prøvearbejde skal ikke være en selvstændig disciplin de sidste tre uger af skoleåret. Det skal hænge sammen med undervisningen - berige undervisningen. De færdigheder og kompetencer som prøven fordrer, skal læres og indarbejdes i undervisningen, og de gode arbejdsformer og det sikre overblik som er målet i god undervisning, skal vise sig ved prøven.
Så nytter det ikke med gamle støvede tekster og kedelige analysemodeller. Det få ikke eleverne til at sprudle!

Derfor har vi skrevet bogen. I den er der oversigter, anvisninger, eksemplariske tilgange og meget mere som elev og lærer kun kan glæde sig til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar