onsdag den 7. marts 2018

Til tiende klasse - helt særligtI slutningen af 2017 udkom materialet SÆT SPOR I TIENDE.

Det består af en elevbog og en lærerguide. Det helt særlige ved materialet er, at det ikke er en gentagelse af, hvad eleverne har arbejdet med i deres skoleforløb frem til 9. klasse, men tager fat på temaer, der er aktuelle lige der, hvor eleverne befinder sig nu i 10. klasse. Også i stofvalget er der fokus på, at det er unge mennesker - på vej ud ind i uddannelsessystemet og ikke mindst ud i verden.

De fire nøglebegreber identitet, kultur, kommunikation og refleksion sætter bogens indhold i perspektiv.
Kapitlerne er bygget op ud fra en udviklingslinje fra eleven selv - Hvem er du - over nedslag i forskellige modaliteter til det afsluttende kapitel Refleksion. I alle kapitler er der både overblik, fordybelse og konkrete eksempler på opgaver, som eleverne kan møde til de afsluttende prøver i mundtlig og skriftlig dansk.Og ja - det er et trykt materiale - med links og QR-koder til mange andre modaliteter! Vi tre forfattere er overbeviste om, at den fysiske bog, med et inviterende layout, er med til at holde eleverne fast og give dem støtte i deres læse-, skrive-, samtale- og refleksionsarbejde. Der er rigelig flimmer rundt om dem, og en vekselvirkning er at foretrække.

Vi glæder os til at bogen anvendes rundt i 10. klasser på efterskoler, 10. klassecentre og andre skoleformer med denne årgang på programmet.
Giv os gerne en tilbagemelding med jeres oplevelser.

I kan læse mere om udgivelsen, se uddrag fra både elevbog og lærerguide, og bestille den her.Et opslag fra bogen - vi håber, I også er vilde med layoutet :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar